Apati og ansiktsmasker

| 12 Comments

Sponsede produkter


Jeg prøvde å ta noen bilder til et blogginnlegg for Pureskin i går, skulle ha på ansiktsmaske, sitte i stolen min og ustråle zen, men ser heller sjeledød ut på alle sammen. Det går faktisk bra med meg, sier jeg til folk, helt på ekte, og det gjør jo det, men så er det alltid et eller annet som ligger og lurer, en litt hul apati, som skyller fram ved den minste trigger. Men bra ansiktsmasker finnes heldigvis, og i det siste har jeg testa flere av dem.


To merker jeg har testa masse fra de siste ukene er Nip+Fab og Erborian. Førstnevnte er gode på plumping og glykolsyre og har flere bra serumer og masker. Fransk-koreanske Erborian var de første til å introdusere k-beauty og bb-cream i Vesten i sin tid, og finnes nå på Vita. Jeg var på en skikkelig inspirerende frokost med dem for noen uker siden, der den franske grunnleggeren snakka om filosofien bak og hvordan hun vil ha produktene sine. Ofte er sånne produktforedrag ganske uinteressante, men hun var så kunnskapsrik og trygg og inspirerende. Konseptet deres er å gjøre en europeisk vri på koreansk hudpleie, blant annet ved å forenkle noen av stegene (så det til sammen blir typ tre isteden for femten…). Og grundig rens og masse fukt. *Nikker ivrig*


En favoritt er denne ginseng-maska, som er seig og brunsvart og lukter litt funky. Hva er ginseng og hva har det på huden å gjøre? Jo, det fremstilles av en rot som vokser visse steder i Asia, er en hit innen naturmedisin og brukes mye i koreansk hudpleie for anti-age-effekt. Jeg lever jo etter regelen at anti-age er bullshit, men det er likevel noe med denne maska, huden ser helt fantastisk ut etter bruk. Liksom stram, glatt, jevn, mindre rød. Jeg har brukt den mye før jeg sminker meg for en kveld ute, med nydelig resultat. Er frelst.


Dragon’s blood-maska fra Nip+Fab er en gelmaske med hyaluronsyre som fukter, *plumper* og typ fyller ut huden innenfra, og såkalt drageblod, som egentlig er sevje fra et tre ved navn Croton lechleri. Den rødlige sevjen er rik på antioksidanter og beskytter dermed huden fra ytre påvirkning. Det skal visstnok også reparere skadet hud. Men det stopper ikke der, her er det også salisylsyre (BHA), som når dypere ned i huden enn andre syrer, og noe som heter TEGO Cosmo C 250, som stammer fra aminosyrer og skal lysne huden. Yikes. Jeg liker den iallefall for fukten den gir, og liker godt å sove med den.


Denne er også digg, en bambus-sheet mask fra Erborian. Proteiner og lipider fra bambusen er fuktbevarende, og hjelper huden å holde på det den har fra før, mens aminosyrer tilfører ekstra fukt. Bra quick fix, eller før leggetid (ikke skyll av etterpå, bare masser restene inn i huden). Den reddet restene av ansiktet mitt forrige helg, da jeg bestemte meg for å takle november ved å aldri gå og legge meg. Det funka, nå er vi halvveis alt!