Den nye nattrutinen

| 30 Comments

_MG_0027-1
Som skjønnhetsinteressert hender det en sjelden gang at man kommer over produkter som forsterker troen på at hudpleie faktisk har noe for seg. Produkter som gjør huden bedre enn den hadde vært uten. Små mirakler nærmest. Jeg har funnet ett! Faktisk har jeg hatt det stående i skapet i mange måneder, jeg har til og med skrevet om det på bloggen før, men det var ikke før noen uker tilbake at jeg kom på å bruke det i ansiktet. Forskjellen var merkbar etter én natt. Nå, 20-30 netter senere, har jeg fått helt ny hud. Føles det som.

_MG_0007-1
I tillegg har jeg endelig funnet en oljerens som møter kravene mine og selges i Norge. Mineralixirs fra BareMinerals er, hold dere fast, basert på planteoljer, uten mineralolje, og løses opp perfekt i vann. Den koster like mye som den jeg brukte før (som måtte fraktes fra USA), er dobbelt så stor, og mye mer velformulert. De kunne godt spart seg parfymen, men jeg tåler den heldigvis likevel. Fant den på Kicks sin nettbutikk.

Så til mirakelet: Retin fra Skin by Pom. Dere husker kanskje at den kurerte psoriasisen min i fjor? Vel, nå har den tatt seg av så og si alle hudproblemer jeg noen gang har hatt. Tørr hud, borte. Antydning til rynker, borte. Fet hud, nærmest borte. Dukker det opp en liten kvise forsvinner den i løpet av natta. Igjen står jevn hud med merkbart mindre porer, det er helt utrolig, som i JEG KAN NESTEN IKKE TRO DET, *stirrer på huden min tre cm fra speilet*. Hemmeligheten er retinol, som Retin inneholder 0,5 % av. Det er en forholdsvis høy dose, men jeg har tålt det uten videre tilvenning, med pause én natt i uka for sikkerhetsskyld. Les mer om retinol her. Det som gjør dette produktet så unikt er at det er formulert i en naturlig base av vann, planteoljer og sheasmør, og i tillegg inneholder hudvennlige ingredienser som allantoin og niacinamide. Bruker den som nattkrem uten andre produkter over eller under. Hvis jeg noen gang må være uten denne kremen begynner jeg å gråte.

Retinol gjør huden mer sensitiv for sol, så det er viktig med solkrem på dagtid. Men det er knapt noen nyhet hvis du har lest denne bloggen en stund.

→ My new nighttime skin regime: Mineralixirs from BareMinerals, finally a plant oil based oil cleanser that I love, and Retin from Skin by Pom, which has changed my skin thanks to 0,5% retinol.