Fordeler og ulemper ved å putte syre i ansiktet

| 18 Comments

Sponset produkt

En konsekvens av å blogge og dermed stadig produsere nye innlegg er at man blir litt redd for å gjenta seg selv. Det igjen kan nok føre til at jeg noen ganger går litt fort fram og skriver litt for inneforstått om ting, som bruk av syre i ansiktet. Jeg er jo veldig fan av det, og proklamerer det gjerne, men det er jo sånn at man skal være litt forsiktig med syrer. Det er jo sterkt, alles hud er forskjellig, man reagerer ulikt og man blir vant til produkter over tid.

Du kan flasse. Du kan bli tørr og sår. Huden blir mer sensitiv for sol. Man skal med andre ord bruke syre med omhu, og akkurat hva som passer din hud vet jeg ikke. Men noen tommelfingerregler er: Gå forsiktig fram. Stopp bruk ved negative reaksjoner. Ikke bland flere syreprodukter på en gang. Og hold deg til en eller et par ganger i uka, gjerne på kveldstid. Etter min mening skal et syreprodukt gi gode resultater etter første gangs bruk, hvis ikke er det ikke noe å ha.

Et nytt favorittsyreprodukt hos meg er Glycolic Fix Nights Pads Extreme (puh) fra Nip+Fab. De skal forbedre hudkvaliteten og er dynka i en god blanding av syrer, først og fremst glykolsyre (5%), samt salisylsyre, melkesyre og hyaluronsyre (fukt!). Instruksjonene sier at man skal dra disse over hele ansiktet fra 1 til 3 kvelder i uka, men jeg bruker dem litt annerledes. Jeg har dem aldri i hele ansiktet, men bruker dem til å punktbehandle områder som trenger det. De kan, uten spor av tvil, redusere levetiden til en kvise drastisk. Jeg bruker dem også hvis jeg barberer meg for å unngå inngrodde hår, dette er kanskje mitt beste tips noen sinne: syre mot inngrodde hår. Det tar knekken på dem. 10 % melkesyre (lactic acid) funker best for meg, men disse gjør også susen. Ett siste tips: Klipp padsene i to, så varer boksen dobbelt så lenge.