Good things in bad jars

| 7 Comments


Nå leker livet dere: tanna er ute og våren er her, endelig. Her kommer et lengre hudpleieinnlegg! Produkter på krukke er dessverre minst hygienisk av alle oppbevaringsløsninger, men noen ganger ser jeg meg nødt til å godta dem likevel. Jeg har to nye favoritter på krukke, og en av dem er denne lette, men næringsrike maska fra Tromborg.


Multivitamin mask, som den heter, har en klar gelekonsistens, og gir huden et løft i form av fukt og vitamininnsprøytning. Det er en maske alle kan ha nytte av, uansett hudtilstand. Ingrediensene inkluderer vitamin A (en form for retinol), E (god antioksidant), F (hjelper bl.a. til å booste fukt) og B3 (også kalt niacinamide som er bra for alt), samt karbamid (som er mykgjørende og øker hudens evne til å holde på fukt) og allantoin (reparerende og lindrende). Jeg vil ikke beskrive den som en fuktbombe, men kjenner meg likevel rehydrert etter å ha sovet med den. Å bare ha den på noen minutter derimot vil ikke gi samme effekt, naturlig nok, men gir en fin oppfriskning hvis man feks vil gi seg selv en liten facial før man skal ut. Jeg kjøpte min på Kicks.

Produktspons


Nummer to er denne fra Lykkelig som liten, som enkelt og greit heter Hudkrem. Denne fikk jeg tilsendt for å teste. Lykkelig som liten er et lite norsk merke utviklet av to leger, med fokus på trygge og naturlige ingredienser. Målgruppa er nok folk med barn, men denne funker like bra på voksne; en enkel, basic fuktighetskrem uten noe fiksfaks. Den er definitivt i kategorien «fet», men jeg synes likevel den trekker raskt inn og er forholdsvis lett på huden (ha i bakhodet at jeg pleier å ha Skin food i hele ansiktet, heh). Den inneholder mange gode oljer, samt glyserin, som jeg har blitt veldig fan av etter at jeg begynte å lage produkter selv for alvor, og jeg vil påstå at den passer best for deg med tørr hud.

Min dagrutine har i denne iskalde liksom-vår-perioden bestått av lag på lag; først en lett aloe vera-basert gel som jeg har utvikla til boka, etterfulgt av Lykkelig som liten-kremen på spesielt tørre områder (dvs kinn, hake, panne og nesevinger… eh hele ansiktet med andre ord), og så nypefrøolje over det igjen. Husk, vannbasert innerst, oljebasert ytterst. Når det har fått trukket inn en stund, typisk mens jeg kler på meg og spiser frokost, kjører jeg solkrem på toppen (dette er min favoritt), og jobber inn litt mineralpudder før den har trukket helt inn og huden fremdeles er litt fuktig. Synes det funker best. Det var alt! Håper dere nyter sola.

→ Two new beauty favorites: Mulitivitamin mask from Tromborg, with lots of goodies in it and a pleasant gel consistency, and a basic, no-fuss moisturizer from norwegian brand Lykkelig som liten.