Havregrynsmasken

| 5 Comments

Her kommer et gulltips. En fantastisk ansiktsmaske. Bedre enn alle andre jeg har prøvd. Og den består av tre helt vanlige og nesten gratis ingredienser. (Jeg har forresten ikke funnet den på, just spreadin the word.) Her kommer oppskriften:

2 ss havregryn
0,5 dl kokende vann
1 klatt honning

Først knuser du havregrynet til støv. Hvis du ikke har en morter funker stavmikser eller lignende også fint. Når du har et fint pulver heller du over kokende vann og lar det stå og tykne et kvarters tid. Nå har du lagd grøt. Rør godt sammen og ha i honning, fordel over ansiktet og la det sitte på en halvtime. En morsom sideeffekt her er for eksempel hvis du står foran komfyren og lager mat, og noen kommer bakfra for å gi deg en klem uten å vite at du har masse guff i ansiktet. Da kan det hende de reagerer med å hyle og sprette bort i andre enden av kjøkkenet. Veldig morsomt. Når guffa skal av er det lurt å gå til verks med en fuktig klut. Det virker selvsagt ulikt på ulike hudtyper, men for meg er dette ren magi. Skader ikke å prøve.

My favorite homemade face mask: Make a fine dust from some rolled oats. Mix with boiling water and let it thicken for 15 min. Add some honey and olive oil and mix thoroughly, apply to face and leave on for half an hour. Pure magic.