Honninghud

| 22 Comments

IMG_6823
IMG_6835

Neimen hei! Med alt for mye annet i hodet de siste ukene har jeg måtte bortprioritere det minst viktige, dvs bloggy. Nå er jeg derimot tilbake, med et dritbra tips dessuten:

For noen uker siden testa jeg ut litt for mange nye produkter på en gang, og huden reagerte ikke spesielt snilt. Så nå holder jeg det så enkelt som mulig, med oljerens, forsiktig peeling (ren yoghurt som en maske for eksempel), og min reneste solkrem. Ett nytt produkt har derimot fått fast plass i det daglige regimet mitt: Sweet Bee Magic fra Medicine Mama’s. Den har til og med erstatta mine elskede oljer. Til å begynne med brukte jeg den som nattkrem, men nå har jeg den under solkremen om dagen også.

Det begynte med at jeg fikk en mail fra en leser som tipset om Egyptian Magic – den nesten-ikoniske biekremen som visstnok skal gjøre underverker. Jeg hadde lest om – og avskrevet – den for lengst, men nå ble jeg interessert igjen. Jeg klikka meg såklart rett inn på iherb, men bare for å finne ut at de har slutta å selge den. Etter litt leting fant jeg dermed alternativet fra Medicine Mama’s. Den har akkurat de samme ingrediensene: olivenolje, bivoks, honning, bipollen, propolis og dronninggele. Den markedsføres som en nærende fuktighetskrem, som også hjelper mot solbrenthet, bitt og utslett og dessuten hjelper på kollagenproduksjonen. De 80 kundevurderingene på iherb forteller om mykere, jevnere hud med mer glød og helende effekt på psoriasis og arr. På toppen av alt er den sertifisert økologisk av CCOF. Kjøpt og gjort.

Konsistensen er fast, men ikke for tjukk, og smelter på fingrene. Hovedingrediensen er olivenolje, noe både farge og lukt vitner om. Den absorberes raskt, og etterlater ingen fet hinne, dermed funker den overraskende godt også på dagtid. Det er sjelden jeg gidder å gå lenge med honning i ansiktet, selv om det gjør mye bra for huden, men med denne kremen får jeg liten tilførsel av honning døgnet rundt. Jeg vet ikke om det er takket være denne eller det minimalistiske regimet jeg fører, men huden min er bedre enn på lenge. Så. Myk. Og klar for sommeren.