Høsten: Et moodboard

| 6 Comments

Ok, det er høst igjen. Siste bad er tatt. I fjor lista jeg opp noen tiltak for å overleve høsten, i år tenkte jeg å heller skrive om noen ting jeg har lyst til å bruke tiden på. For tid har jeg. Det er en glede å meddele at jeg har funnet ut hva som er nøkkelen til å få livet til å gå på skinner: Ikke drikk alkohol og legg deg 10 hver kveld. Jeg har vært edru hele september og det er ikke grenser for hva jeg har overskudd til. Dette har jeg lyst til:

Male. Lage keramikk. Kaste telefonen i Akerselva.

Drikke kaffe på Oslo K. Jeg savner Fagerborg, stedet man aldri er på med mindre man bor der. September og tidlig oktober er den aller beste tiden å henge på kaféen ved Lille Jacob, når teglveggene er dekket av rødmende eføy og sola fortsatt varmer.

Se på kunst. En ting jeg elsker med kunstscenen i Oslo nå er at alle har omfavnet det dekorative og lett tilgjengelige? Veggmalerier? Keramikkvaser med pene blomster i? Jeg støtter det 100 %. (Når jeg sier ‘alle’ mener jeg ikke alle.) Min favoritting er å droppe vernissagen og heller gå på søndager når det ikke er noen andre i galleriet. Apropos kunst hadde jeg aldri hørt om havoverflatetegningene av Vija Celmins før jeg leste om henne i et magasin nettopp og nå vil jeg bare dra til New York for å se utstillingen hennes på Met Breuer senere i september, men det skal jeg ikke.

Dra på helgetur til høyfjellshotell derimot. Ta toget. Gå små turer. Ha på dyr frottémorgenkåpe. Ta en tidlig drink (kanskje virgin).

Piknik ved sjøen. Ta bussen ut etter jobb, kjøpe med snacks, sitte i vannkanten, dyppe en tå.

Skaffe en stor plante. Når ble jeg verdens mest basic person. Sikkert idet det ble høst.

Kjøpe nye joggesko. Kanskje en klokke, siden jeg er voksen nå. Reebok Club C 85? Er de stygge? Er de fine? Er de passe vanlige og anonyme? Vi får se. Høstens stilikoner er forresten fritidskledde Carolyn Bessette Kennedy og Beckett med Gucci-veska.