Ti kunstnere å besøke på Oslo Open

| 5 CommentsDenne helgen, 22. og 23. april, er det tid for Oslo Open, der 380 av Oslos kunstnere åpner atelierene sine for publikum. Det er en fantastisk mulighet til å både bli inspirert og bedre kjent med Oslos kunstverden, og jeg husker det som en av de fineste helgene i fjor vår. Man rekker jo ikke akkurat å besøke alle 380 i løpet av to dager, så her er noen av de jeg synes er verd et besøk:

HAiKw/ – Storgata 36 B
Inn en port i Storgata ligger flere gamle bygninger som nå er atelierer rundt en stor, grønn bakgård. Gjengen i HAiKw/ holder til i et hyggelig rom med mye rart å se på. Åpent lørdag.

Eirik Slyngstad – Wergelandsveien 17
Ikke bare er atelierene på baksiden av Kunstnernes Hus fine og spennende å utforske, men Eirik er en av de mest inspirerende personene jeg kjenner. Da jeg begynte på Universitetet for seks år siden pleide jeg å besøke ham på Vinderen etter forelesning for å spise dekadente frokoster og planlegge utflukter. Han jobber med performance, sang og objekter, ofte tekstil og har åpent lørdag.

Maria Brinch – Mariboesgate 11
Maria lager spennende tekstilkunst og superfine smykker i glass, og holder til i et fint, gammelt hus midt i sentrum med verdens største vindu. Her holder også blant annet Anne Guro Larsmonn til. Åpent lørdag.

Anja Carr – Billedhoggerhuset i Hekkveien 5
Carr lager fargesterke skultpurer og bilder spekket med barnereferanser, og har atelier i det vakre Billedhoggerhuset. Jeg husker pappa fortalte om fester der hvor de hadde en stenfontene full av champagne midt i stua, eller kanskje jeg husker feil, men uansett synes jeg noe av det morsomste med Oslo Open er å få tilgang til å så mange fine bygg. Åpent søndag.

Victoria Günzler – Maridalsveien 3 R
Sjekk ut den fine keramikken til Victoria, og andre flinke folk, i Studio Brenneriet på lørdag.

Mette Lorenzen – Kolonihageveien 191
Jeg vet ingenting om Mette Lorenzen, men noterte meg at hun maler blomstermotiver i en kolonihage, og hva høres vel bedre ut enn det. Åpent lørdag.

Ann Iren Buan – Rådhuset
I toppen av Rådhuset ligger tre sinnsykt fine atelierer med høye tak og masse lys. Sjekk ut alle mens du er her, min favoritt er Ann Iren Buan som lager enorme, vakre tegneskulpturer av papir og pastellkritt. Åpent lørdag.

Jon Benjamin Tallerås – Ensjøveien 8
På Ensjø kan du kikke på arbeidsplassen og de spesialbygde verktøyhyllene til denne svært begavede unge mannen. Åpent søndag.

Marianne Røthe Arnesen – Stålverksveien 2
Kjøpte nettopp to malerier av Marianne, og anbefaler alle å sjekke ut det lille, men hyggelige atelieret hennes på Ensjø. Sitter mange andre i samme bygg, så vel verdt turen! Åpent søndag.

Melanie Kitti – Riddervoldsgate 9
I det gamle lokalet til Josteins butikk Nr. 9 har Destiny’s Atelier – kombinert atelier og galleri – flyttet inn, der blant annet tekstilkunstner Melanie Kitti holder til. Åpent lørdag.

Har du noen du vil anbefale meg kanskje?