Hverdagssminke

| 11 Comments

IMG_3244
IMG_3233c

Jeg sminker meg, med få unntak, hver morgen. Det er ikke så mye det at jeg ikke vil gå uten, men at å sminke seg er et mykt og passe tidkrevende rituale som gjør overgangen fra natt til dag mindre brutal. Bøye vippene, gre øyebrynene på plass, markere litt her, skjule litt der. God gammeldags no make up-make up, det som er der, men ikke er umiddelbart synlig. Visse dager gjør jeg litt, andre dager mer, her er de fleste tingene som er borti ansiktet mitt i løpet av en uke:

1. Vippetang fra Shiseido. Denne har jeg jo nettopp skrevet om, men ettersom jeg er nyfrelst tillater jeg meg et par tilføyelser: En leser tipsa om å varme den opp med hårføner før bruk, hvilket er det beste tipset jeg har fått så langt i 2015 kanskje. Det gjør hele forskjellen. Derimot har jeg en følelse av at jeg mister flere vipper en vanlig om dagen, ble kanskje litt overivrig, så nå har vi pause.

2. Øyenbrynsvoks i blyantform. Elsker sminke i blyantform. Som dere ser er denne helt nedspissa, og jeg husker rett og slett ikke hvor den kommer fra. Fikk den i en goodie bag en eller annen gang og ble totalt forelska, voks er jo mykt, så den holder brynene på plass uten at de blir ubehagelig stive som med gelé. Jeg har ikke klart å google meg fram til produsenten heller, men fant derimot ut at både Nyx, Anastasia Beverly Hills og Mac har lignenede produkter.

3. Instain fra The Balm i fargen Swiss Dot. Frisk, ferskenrosa farge til kinnene. Er veldig forsiktig med rouge, har bare bittelitt helt øverst på kinnbeina og blender i fem minutter typ. Iblant tar jeg en runde over øyelokkene også, liker jo rosa øyelokk.

4. Mørk brun eyeliner fra Sprekenhus. En rask linje under øynene som gnis på plass med fingrene, ofte alt jeg trenger.

5, 6 og 7. Øyeskygger fra Silk Naturals i fargene Button (rødbrun), Daquiri (dyp fersken) og Crumpet (lys fersken/nude). Alle har litt skimmer, hvilket har vokst på meg de siste årene. Jeg hater velgjort øyensminke, eller når man skal blande forskjellige farger for å få til fiffige effekter… Bruker kun én om gangen, og påfører den med en fluffy børste rundt hele øyet.

8. Pressed Base fra Glo Minerals (sponset). Er på min andre boks siden jeg falt for dette magiske mineralpudderet i fjor høst. Det er helt enkelt fantastisk. Mykt, på en måte, til pudder å være. Legger seg ikke i tørre hudflak. Hvis man er nøye nok med påføringen synes det ikke at man har på sminke i det hele tatt. Til min store glede har de tatt inn Glo på Balanzera, go get yours.

9. Denne mascarabørsten fra Lancome er sikkert 15 år gammel, jeg bruker den hver dag til å gre på plass øyenbrynene, og før det brukte mamma den til akkurat det samme. Usikker på om det er hyggelig eller litt ekkelt.

10. Blotting Paper fra Nyx. Jeg elsker blotting paper; små papirark som suger opp fett fra ansiktet uten å ødelegge sminken under. Det er ikke så lett å få tak i, fordi de få merkene som fører det blir utsolgt hele tiden, men jeg hamstrer når jeg først finner dem. Akkurat nå var det Nyx jeg kom over, men de fra Mac er mye bedre, dog dobbelt så dyre. Min favoritt er de fra Glo Minerals, som er billigere, men typ like bra. Nyx sine føles ikke like effektive, arkene minner mest om matpapir, men de gjør nå nytten sin de og.

Jeg kunne også tatt med concealeren og high lighteren fra RMS, som begge er top notch, men de bruker jeg mest om sommeren. Og leppene… det er en historie for seg. Den svenske, venstrepolitiske nettsiden Politism har forresten publisert en fin tekst om skjønnhet og feminisme i dag, skrevet av Rebecka Hedström. «Min relation till enzympeeling och läppstift uppstår i en synergi mellan fåfänga, självhat och en stor kärlek till det njutningsfulla och onyttiga. Måste allt vara så himla uppbyggligt?» Les hele her.