Kunsten å vaske ansiktet

| 24 Comments

Privat

Ikke så lett det her med å føle seg ren uten å føle seg tørr. Jeg har gått helt bort fra oil cleansing-greiene, fikk utbrudd av det i lengden. Trist smileyface.

Egentlig holder jeg meg borte fra alt som skummer, men i sommer har jeg brukt Dr. Bronner’s – såpe laget på kokos- og olivenolje – og det har gått helt fint. Den er 100 % naturlig, inneholder div oljer (se full innholdsfortegnelse i linken), lukter sterkt av peppermynte og kan visstnok brukes til alt, vaske hund, vaske gulv, vaske hår, vaske baby, men jeg holder meg til hender og ansikt. Du blir så ren som du aldri har vært før, bare ikke få det i øynene.

Mot høsten derimot begynte tørrheten å snike seg på. Jeg gikk tilbake til min gamle favoritt, appelsinrensen fra Burt’s Bees (bildet), vet ikke helt hvorfor jeg slutta med den, men det kan ha noe å gjøre med at hovedingrediensen er glyserin, hvilket føles litt unødvendig. Men nå er vi altså her igjen. Den har tykk gelekonsistens og jeg liker å massere den på tørt ansikt og skylle av i vamt vann (ikke for varmt), før jeg kjører en runde med leirepulveret og lar det sitte som en maske mens jeg pusser tenna (ikke for lenge). Hvis jeg ikke har på sminke dropper jeg leira, men ellers føler jeg at jeg trenger litt ekstra for å bli ordentlig ren.

Det var rutinen slik den ser ut i dag. Se opp for revideringer i framtiden… For ekstra fukt-boost har jeg enda et triks på lager, men det kommer i et eget innlegg. Har dere noen rå tips til økologisk ansiktsrens kanskje?

TRANSLATION
Washing my face in the evening is not as easy as it might sound. Gotta get clean without drying out. I used to do the oil cleansing method, but I stopped cold turkey when it started to break me out. This summer I have used Dr. Bronner’s Castile Soap, which worked fine, but in the autumn it started to dry me out. So I went back to my old favorite, Burt’s Bees orange cleanser, don’t really know why I stopped, but the main ingredient is glycerin, which feels a little pointless. Still, here we are again. If I’m wearing makeup I go over with the clay powder afterwards to feel properly clean. For extra moisture I have another trick up my sleeve, but that will come in a post of it’s own. Do you have any great, organic cleansers to recomend?