Kveldsrutine

| 11 Comments

Sponsede produkter merket med *


Kveldsrutinen min akkurat nå er preget av to ting: Sibirvinter og at jeg er tom for dyre favorittprodukter jeg ikke har råd til å kjøpe igjen. Derfor bruker jeg det jeg har, og prøver å få inn mest mulig fukt og pleie uten å overvelde huden. Min taktikk når det gjelder kveldsrutine er å bytte på hver kveld. Jeg har en slags baserutine, som jeg går for kanskje fire kvelder i uka, og spesialrutiner jeg tyr til når huden trenger det eller jeg føler den tåler det. Som alltid er jeg opptatt av å se an dagsformen.


Først, rens. Jeg bruker alltid min egen hjemmelagde oljerens, og hvis jeg gidder dobbelrenser jeg med en av disse. Solid cleansing oil fra Erborian* er tykk og glatt, men blir til olje når du masserer den inn i huden, og så melkeaktig når du renser av med vann. Korres’ Olympus Tea 3 in 1 cleansing Emulsion* er mer melkeaktig fra start, og vaskes av uten at det ligger en hinne igjen på huden. De funker også fint alene vil jeg tro, og fjerner sminke og skitt uten å tørke ut huden. Dessverre synes jeg begge er for sterkt parfymert.


Noen ganger følger jeg på med et enkelt fuktserum, men hvis huden min føles litt mett på produkter, hvilket den gjør nå, går jeg rett til nattkrem. Baserutinen min for øyeblikket består av Eleni & Chris’ Ultra Hydrating Night Cream*. Rik men enkel. Fet nok til å funke på vinteren, men ikke så fet at den tetter porene. Husk at sånt alltid avhenger av hudtype, jeg har blandingshud. Det er ikke som at jeg våkner med helt fantastisk hud etter å ha brukt denne, men den gjør ikke ting verre heller, og noen ganger er det alt jeg krever. Hvis jeg har en kvise eller annet rusk går jeg over dem med en syrepad etter at jeg har tatt på nattkrem. Sover som regel med øyekrem også, men det kommer et eget innlegg om den om litt.

Evening Restorative Complex fra Exuviance* hender det jeg tyr til for avveksling (tror stenhardt på avveksling), men jeg må si at denne ikke er ideell for meg. Derimot vet jeg at mange elsker den, det kommer igjen an på hudtype. Jeg foretrekker hundre ganger Night Renewal HydraGel fra samme merke, som jeg har skrevet om før (orker ikke google fram innlegget, men det er en søkefunksjon nederst på bloggen).


Hvis huden ikke er for tørr eller ubalansert gønner jeg på med mer treatment-baserte produkter. Et par kvelder i uka bruker jeg enten Granactive Retinoid 5% eller Alpha Lipotic Acid 5% fra The Ordinary. Jeg liker ikke å ha produkter i lag om natta, så selv om anbefalingen er å følge opp begge disse med nattkrem så bruker jeg dem bare alene. Da våkner jeg alltid med forbedret hudkvalitet, men følger gjerne på med en rik ansiktsmaske om morgenen for å bøte på fuktmangelen.

Her er forresten en hjelpsom liten sak på Intothegloss om hvilke ingredienser man bør unngå å mikse!