Glossy flashy

| 2 Comments

_MG_0148-2
Det er kanskje å ta i å si at man identifiserer seg med sminken sin, men visse produkter føles jo mer familiære enn andre. For meg: varme øyeskygger, foundation i kompakt pudderform, myke eyelinere. Lipgloss derimot har alltid vært en av de tingene jeg ikke bruker. Frem til for fire dager siden.

Jeg fikk en økologisk, glossy rød tube fra Estelle & Thild hos Patriksson, og kan ikke slutte å stryke den mot leppene som en annen grønnsak. Men konsistensen er så digg, som en vanlig gloss men mindre yucky, og grunnen til at det ikke er en vanlig gloss er at den så og si utelukkende er laget av ulike oljer. Fargen er veldig lett, den er mykgjørende som en leppepomade (faktisk heter den lip balm, til tross for karakteristisk gloss-konsistens) og så lukter den forsiktig vanlije. Akkurat passe basic.

Et annet utypisk produkt jeg tyr til iblant er klassikeren Beauty Flash Balm fra Clarins. Den har et veldig spesifikt bruksområde (som forekommer såpass sjelden at jeg ikke bryr meg om den lite rene innholdsfortegnelsen): Kvelder eller dager jeg ikke skal være ute i det hele tatt (og derfor ikke trenger solfaktor). Det høres rart ut men den strammer opp huden og får den til å se sjukt bra ut, det er nesten magisk. Skal man ha sminke over må man ta det på med en gang, ellers setter den seg og alt annet preller av. Men dens største styrke er at jeg føler meg fin uten sminke med den. Synes dessuten det er litt hyggelig å ha et produkt som oser fransk bestemor på hylla.

→ Two unlikely products I’ve fell in love with recently: organic lip gloss from Estelle & Thild and the classic Beauty Flash Balm from Clarins which makes my skin look so good even with no makeup on. I use it whenever I’m not going out and don’t need sunscreen, or for evenings out.

_MG_0142-1