Lotions n potions, del 1

| 27 Comments

Herregud, jeg klarer ikke å skrive ferdig dette innlegget, vi blir nødt til å ta det i flere omganger. Høsten har vært en reise i rensen, fruktsyren og nattkremens forførende og lumske verden. Det begynte med at jeg beregna for lite tid til flyplassen i august og ikke rakk å sjekke inn kofferten; jeg måtte kaste solkremen min og bestemte meg for å se om jeg kunne finne noe bedre i steden for å kjøpe den samme en gang til. Dust valg såklart. Slutt aldri med noe du vet funker. Det er lekse nummer én i denne serien. Jeg kaller den «Lotions n potions», rim og engelsk er en vinnende kombinasjon, det vet alle.

Uka etter at den nesten fulle favorittsolkremen min havnet i en søppelkasse på Gardermoen hadde jeg min første hudpleietime noensinne. Jeg hadde flydd tre ganger på en uke og festet hver dag, og damen på salongen anbefalte en fruktsyrepeeling. Behandlingen i seg selv var det forsåvidt ikke noe i veien med, men i tillegg valgte jeg å følge et par av produktanbefalingene hun ga meg; en skummende rens og såkalt «aktiv» nattkrem fra Exuviance. Dust valg igjen. Lekse nummer to, ikke stol på hudpleiere. På dette tidspunktet var huden min virkelig sur og grinete, og jeg satte i gang prosessen med å finne fram til en rutine som kunne normalisere situasjonen. Jeg har nok aldri brukt så mange penger på hudpleie på så kort tid, men så har jeg også bodd hos mora mi i tre måneder og spist gratis så det får være greit. Ok da kan vi begynne.

_MG_0088
Først, rens. Skummende rens er jo virkelig Satan, døden og antikrist for huden min. Jeg har prøvd å fortelle dette til de som jobber på Exuviance, men av en eller annen grunn skjønner de ingenting av det. Hallo, har du hørt om SLS eller?? Neida. Det tok hvertfall ca to dager før jeg gikk tilbake til oljerens, og jeg har prøvd å finne en ny, mer stabil versjon enn den gode gamle fra Silk Naturals, så langt uten hell. Dette snakker jeg litt om i Stella denne måneden; Silk Naturals lages jo på kjøkkenet til en eller annen dame i Amerika, og kvaliteten er derfor varierende. Hvis noen vet om en planteoljebasert, vannløselig oljerens som selges i Norge, plis rop ut. I tillegg har jeg begynt å dobbelrense, så etter oljerensen går jeg over med en grønn sak på pumpeflaske som en venn av meg sendte i posten. Han er forsker, flyttet til USA for noen år siden og har grunnlagt hudpleiemerket Skin by Pom. Produktene hans er basert på naturlige ingredienser (de gode), blandet med kjemisk stabile, aktive ingredienser. Rensen inneholder blant annet grønn te, melkesyre og havsalt og skummer bare bittelitt. Sørger for ekstra ren og nydelig hud uten å tørke ut. Kan sjekkes ut her.

_MG_0075-1b
Etter rens kommer peeling. Denne fra Guinot er AHA-basert, og masseres inn på tørr hud til den får en vannaktig konsistens og kan skylles av. Mild nok til å brukes hver dag (men jeg holder meg til to ganger i uka), effektiv nok til å gjøre forskjell på hudkvaliteten. Guinot selges på diverse hudpleiesalonger, jeg kjøpte min på en av de største, mest anerkjente salongene i byen. Hun som solgde meg produktet klarte i en og samme setning å si at hun hadde jobbet med Guinot i 20 år, og at ingen av produktene de selger inneholder parfyme. Det første jeg ser når jeg sjekker innholdsfortegnelsen er «fragrance» ganske høyt opp på lista. Jeg gjentar, ikke stol på hudpleiere. I tillegg bruker jeg BHA-toneren fra Silk Naturals etter rens, morgen og kveld. Sørger for at huden holder seg ren og jevn, og ikke minst er klar for fukt, men det tar vi neste gang.

Det var del én av denne lille føljetongen. Skulle det være noen spørsmål er det bare å stille dem i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan. Husk at skjønnhet kan være en gøyal og tilfredsstillende hobby folkens, samme hva Aksel Braanen Sterri måtte mene.