Sunscreen guide

| 2 Comments

Produktspons


Lovlig sent, jeg innser det, men jeg har venta på å teste en ny før jeg skrev dette innlegget. Men vi begynner med en gammel kjenning, denne fra Derma e, som jeg alltid bruker i ansiktet. De har nylig oppdatert den litt, med nytt design (til høyre), og en litt annen formula. Jeg synes konsistensen er litt glattere og fuktigere på en måte, og den har fått en litt oransje lukt som jeg tror kommer av at de har tilsatt c-vitamin. Litt irriterende. C-vitamin er bra det, men jeg vil ikke ha det i solkremen min fordi jeg mistenker at jeg får kviser av det. Dessuten har denne solfilter av sinkoksid, som jeg har oppdaget at er direkte giftig for vannorganismer. Og det er jo vanskelig å bruke solkrem uten at noe av den havner i havet. Tenker derfor at jeg skal begynne å se meg om etter en ny, men det får bli etter sommeren.


Rudolph Sun sin spf 30 kjøper jeg nok med meg fra Gardermoen i år også, denne har kjemisk filter, men er bare skikkelig bra. Som en silkeglatt, lett bodylotion, bare med solfaktor.

Hvis du derimot foretrekker fysisk filter kan du vurdere denne fra Acorelle. Jeg har testet den for Pureskin og skrevet et innlegg som du kan lese her, men ville nevne den her og. Den har kun titandioksid som solfilter, og ellers en konsistens som kan beskrives som tørr olje. Lett å påføre (den har spraytut), og etterlater bare et hint av hvitt på huden. Mye mindre enn mange andre jeg har prøvd, tror nesten ikke det går an å unngå helt.

→ My choice of sunscreen this year: Derma E for face (though they changed the formula a bit and I might look for a new one after summer), Rudolph sun and Acorelle sun spray for body. Rudolph’s has chemical filters and Acorelle is all titanium dioxide. Both are quite silky and dries up ok.