Pasta Sundays

| 0 Comments


Rett før jul henta jeg hjem pastamaskinen som har stått i kjellerboden hos foreldrene mine i alle år, og siden har vi lagd pasta hver søndag (typ… kom litt ut av det med den hektiske våren). Verdens beste idé! Nå har vi alltid pastamel fra Dallari stående hjemme, så kan man lage digg middag når som helst.


Å lage deig er egentlig ganske lett; 100 g mel og ett egg per person (jeg synes forresten man trenger litt mindre enn 100 g), pluss en skvett olivenolje og en klype salt. Dessuten veldig meditativt å stå en ettermiddag og kna, sveive og strimle.


Jeg liker best helt enkle pastaretter; knuste, ristede pepperkorn stekt i smør; god parmesan; sprøstekt grønnkål; ferske, gode cherrytomater; edamame og bladpersille. Det viktigste er å spare litt av pastavannet så man kan lage en creamy saus med bare det og parmesan og en eggeplomme. Mmmm.

PS!!! Her kommer et søndagslesetips: 3 eldre kvinner om «what aging is really like» på Man Repeller.