Ragna Bley at Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo

| 6 Comments

Reklame: I samarbeid med MunchmuseetDenne søndagen har vi utypisk nok tilbragt i Bjørvika; Oslos kaldeste og minst trivelige område, med noen gullkorn å finne hvis man leter godt.


Ett av dem er Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo, som i tiden fram til det nye Munchmuseet åpner i 2020 huser utstillinger med utgangspunkt i Stenersensamlingen.


I går åpnet utstillingen Zooid av den unge, svenske kunstneren Ragna Bley, som er bosatt i Oslo. Bley er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og Royal College of Art i London, og har fått internasjonal anerkjennelse for sine arbeider, senest med separatutstilling på galleriet Hester i New York i 2016. Zooid består av over tre meter høye malerier malt på seilduk, samt bitte små bronseskulpturer. Alle verkene er laget spesielt til utstillingen.


Vegger og gult er malt skinnende hvite, hvilket binder skulpturene og maleriene sammen.


Bley er inspirert av naturvitenskap, science-fiction-litteratur og bio-politikk. Zooid betegner et dyr eller en organisme som er en del av en større koloni, slik som alger eller koraller. Hun har malt rett på seilduken, uten grunning, noe som får malingen til å sive gjennom stoffet og spre seg organisk.


De små bronseskulpturene på gulvet fremstår nesten som små organismer, med former som går igjen i maleriene.


Sjukt mye fint å se på, motivene svever liksom mellom det abstrakte og figurative, med former som ligner naturfenomener.Min favoritt!


Anbefaler helhjerta å sjekke det ut. Utstillingen er åpen onsdag til søndag, fra 11.00/12.00 til 17.00, frem til 21. mai. Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo ligger i Dronning Eufemias gate 34.

→ Went to see the exhibition Zooid by Ragna Bley at Kunsthall Oslo today. Great big paintings and teeny tiny bronze sculptures, so so good.