Sånn ser jeg ut, liksom

| 35 Comments

Nils Vik, D2

Fredag prata jeg og en rekke andre bra folk kroppshår i D2. Man synes kanskje det er banalt at noe så naturlig i kan fylle en 12-siders artikkel, men det er ingen tvil om at det er nødvendig. Dagens syn på kvinnelig kroppshår er så til de grader forvrengt at det er helt komisk, nydelig eksemplifisert ved Caroline Berg Eriksens lille sidekommentar: «For meg er intimbarbering veldig naturlig, og det jeg føler er mest hygienisk. Dette er selvfølgelig helt valgfritt!» Javisst! Å la håret på kroppen vokse fritt er ikke bare unaturlig (…), men også uhygienisk (………), men for all del, du står helt fritt til å velge selv.

Det er ingenting galt med å barbere armhulene. Problemet oppstår i det du gjør det fordi du i realiteten ikke har noe annet valg. Derfor lar jeg være.

TRANSLATION
Friday I talked about female body hair in norwegian magazine D2, alongside some great people like the magnificent Emer O’Toole. Our society’s view of the subject is so fundamentally fucked up that it’s almost comical. It is generally viewed as not only unnatural, but unhygenic, which is, when you think about it, completely backwards. There’s nothing wrong with shaving your armpits, but when you do it because you don’t have a choice, something is just not right.