Sesongskiftesyrer

| 10 Comments

Sponsede produkter

Alle har dårlig hud om dagen. Jeg har det, du har det, alle vi kjenner har det. Idet sommeren forsvant litt ut i august gikk ansiktet mitt sakte men sikkert fra strålende jevnt (bildebevis), til å bryte ut i all mulig dritt. Utallige folk har fortalt om det samme, og jeg skylder på sesongskifte, på backlash etter masse sol, på mer stress. Løsningen er som alltid å syre ansiktet sønder og sammen. Neida, men i nødens time er litt kjemisk peeling din beste venn. For trikset er å få huden generelt til å se sunn ut, så kan man alltids dekke over en og annen kvise. To stjerneprodukter som redder meg på daglig basis er Exuviance sine SkinRise Bionic Tonic-pads, som jeg endelig har skjønt greia med (masserer en pad inn i ansiktet om morgenen, etter rens og før dagkrem, lar det tørke litt før dagkremen), som gjør at huden ser sunn og shiny ut (men ikke fet), og Night Renewal HydraGel som alltid sørger for at jeg våkner med jevn hud. Begge inneholder PHA, en syre som er både effektiv og skånsom, og ikke gjør huden solsensitiv. Ellers sverger jeg til sterkere behandlinger et par kvelder i uka, gjerne med ett av følgende tre produkter:

Endelig har jeg skaffa meg RENs Glycol Lactic Radiance Renewal Mask, en maske med glykolsyre og melkesyre som skal virke i ti minutter. Intet å utsette bortsett fra at den er i mildeste laget for meg, men det er bare fordi huden min er så syrevant. Tar seg av ujevn hudstruktur og urenheter som sitter øverst i huden.

Mer effekt får jeg av Glo Skin Beautys Glycolic Resurfacing Cream, som jeg bruker som nattkrem. Med 10 % glykolsyre stikker den godt i huden, og gir synlig forbedret hud morgenen etter. Dessuten inneholder den fuktgivende glysering og fucker derfor ikke med fuktbalansen. Bruker den kanskje annenhver uke.

En annen semiklassiker som endelig har funnet veien inn på badehylla er Emma S sin Treatment Enzyme Peel, som skal brukes en kveld i uka og sitte på i ett minutt. Man blir rød i huden etterpå, men det legger seg etter en liten time. Egner seg, i likhet med REN-masken, godt for deg som ikke har så mye erfaring med syrer fra før.

Noen spurte: Hva gjør jeg med blackheads? Svaret er BHA, som jobber dypere enn AHA, og tålmodighet. Prøv feks Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid. Den utålmodige kan gå til hudpleier og få dem klemt ut. Ikke gjør det selv.

Hva redder huden deres når det kriser?