Det store The Ordinary-innlegget

| 24 Comments

Sjekk ut saken «Vi har testet (nesten) hele The Ordinary-sortimentet» på Kabinettet!

For noen uker siden fikk jeg endelig ut fingeren og bestilte meg noen produkter fra The Ordinary. Det er et undermerke hos amerikanske Deciem, som fører til sammen ni (?) merker med forskjellige konsepter. The Ordinary er vel det som ser mest interessant ut, synes jeg, og også det som gjør det best. Deres nisje er enkle, rendyrka produkter med vitenskapslook, der en eller to ingredienser er i fokus med veldig enkle baser. Min type produkter, med andre ord. Dessuten er det himla billig, du får riktignok bare 30 ml produkt, men det er jo ikke helt uvanlig heller.

Jeg kjøpte fire produkter og tok med meg alle sammen i toalettmappa for å ta noen fine bilder av dem på marmorbadet på Nobis hotell, det vil si at alle forsvant i koffert-tragedien. Heldigvis hadde jeg fotografert dem såvidt fra før, og testa nok til å kunne gi en kjapp vurdering.

Mange har spurt hvordan man finner fram i produktutvalget deres, som kan virke overveldende. Men det er egentlig veldig ryddig synes jeg, delt inn i kategorier og underkategorier som mest går på styrke. Jeg var interessert i retinol og syrer, og plukka ut det som så interessant ut. Jeg har høy toleranse, så gikk for høye doser. Begynn på det laveste hvis du er ny med syrer og retinoider (ulike former for a-vitamin). De har også produkter for fukt, antioksidanter, solpleie og sminke («colours»). Antioksidanter er jo bra, men jeg får aldri til å inkludere det i rutinen min uten at det fucker den opp, og i de to siste kategoriene har jeg allerede favoritter som funker. I fuktkategorien er det derimot mange fine produkter, som ren nyperoseolje (min favoritt i ansiktet), enkle hyaluronserum (ikke testa, men sikkert helt streit) og noe jeg er veldig keen på å prøve, nemlig ren squalane. Det er et plantebasert hyrdrokarbon, som skal bevare fukt og smøre huden. Det er akkurat sånne produkter jeg er på jakt etter, som gir nok fukt og likevel er veldig enkelt satt sammen.

Over til de jeg har testa:

Lactic Acid 10% + HA. En enkel, 10 % AHA-peeling for fjerne døde hudceller i det øverste hudlaget. 10 % er egentlig ganske sterkt, men jeg merker ærlig talt ikke så stor forskjell. Jeg synes jeg har hatt bedre effekt av lignende produkter tidligere (altså samme styrke AHA), men det kan hende jeg bare har utvikla høyere toleranse siden da. Skal kjøpe en av de sterkere AHA-løsningene neste gang.

Granactive Retinoid 5% in Squalane. En ny form for retinoid som skal være enda mer effektiv, og dessuten uten å forårsake irritasjon. Høres jo magisk ut? 5 % vanlig retinol hadde vært altfor sterkt, men det tilsvarer nok 1-2 % retinol hvis jeg skal gjette. Den ga ganske gode resultater for meg. Ingen magi, men absolutt forbedring i hudtone og -kvalitet. Bruker den alene om natta, typ en gang i uka. Obs merk at jeg har høy toleranse for retinoider, så det er mulig den er for sterk for din hud. De har også en med svakere styrke.

Alpha Lipoic Acid 5%. Dette var nytt for meg, så var gira på å teste. Det er en potent antioksidant som visstnok skal ha lignende effekt som retinol, det vil si fornye og forbedre hudtone og -tekstur. Det synes jeg den levde opp til. Fikk dessverre ikke testa den så lenge, men skal helt klart bestille meg en ny. Bruker den på samme måte som retinoiden. Anbefalt bruk er over enklere serum og under nattkrem, men jeg liker i ikke å bruke aktive produkter lagvis. Da fyller jeg heller på med fukt morgenen etter i form av en maske, og neste natt med en rik nattkrem.

Niacinamide 10% + Zinc 1%. Niacinamide (B3) er en ganske godt dokumentert ingrediens som skal redusere urenheter og nuppete hud. Problemet er at det ikke er et instant gratification-produkt, og da mister jeg interessen. Hvis et produkt ikke gir resultater over natta, som retinoid og visse syrer gir, går jeg videre til neste. Men har du problemer med feks nupper i panna kan det være verdt et forsøk.