Syrepads på budsjett

| 12 Comments

Av en eller annen grunn har jeg aldri skrevet om Stridex, selv om jeg har brukt dem i årevis. De selges på iHerb for tretti kroner (med koden AJA741 får du 5 % avslag også, hvis det er første gang du handler der), og inneholder 2 % salicylsyre (BHA). BHA eksfolierer huden ved å få den til å kvitte seg med døde hudceller, og virker dypere enn AHA-syrer. Det gjør at det er ekstra effektivt mot urenheter som hudormer og kviser.

Det var noen som spurte om rekkefølge på produkter for en stund siden, og jeg har helt glemt å svare. Syrepads bruker man gjerne i steden for toner, etter rens og før serum og kremer. Jeg liker derimot å la syreprodukter virke alene, og går derfor over utsatte områder med en pad etter nattkrem, eller rett og slett i steden for nattkrem. Det er ikke sikkert det er nødvendig å bruke syrepads i hele ansiktet, kanskje holder det med nesa, kanskje har du kun én kvise du vil tørke ut. Bruk dem uansett kun på kvelden.

Det finnes også en mildere variant med 1 % BHA, for deg med lavere syretoleranse. Kanskje er det gunstigere å bruke dem som en kortere behandling; la det sitte på huden i fem minutter eller et kvarter og så skylle det av igjen. Prøv deg fram til du finner ut hva som funker best for deg.