Throwing shade

| 4 Comments


Ja goddag, i dag skal vi snakke litt om øyeskygge. Siden jeg virkelig avskyr å gå med maskara er øyeskygge min foretrukne metode for å gi litt dyp til øynene, og med årene har jeg erfart at jo rare farge, jo bedre. Jeg kjøper sjelden sminke, men finner favoritter i paletter jeg får i goodiebager etc, og de begynner å bli ganske shabby. Siden jeg fortsatt sitter på dette Steen & Strøm-gavekortet jeg vant på Blog Awards, bestemte jeg meg for å kjøpe meg noen skikkelige øyeskygger. Enkeltskygger i farger jeg vet at jeg bruker, så jeg kan bli kvitt de svære, irriterende palettene der jeg uansett bare bruker en tiendedel av innholdet.


Etter å ha orientert meg litt på Kicks ble jeg stående foran den lille disken til Bobbi Brown, og valgte meg ut tre matte farger: Heather som er lillagrå, en lys, varmbeige ved navn Toast og den litt dypere Taupe. Antique rose ser også helt magisk ut (nummer én her), men den hadde de dessverre ikke inne (utvalget på Kicks på Steen & Strøm er generelt dårlig, hva skjer med det Steen & Strøm?). Jeg synes øyeskygger bør helle enten mot rosa, lilla eller typ oker, og alltid ligge på den lyse siden av skalaen – for mørke bruntoner liker jeg ikke. Det skal liksom se naturlig og litt koko ut på en gang. Stikkord: Eksem, søvnmangel, leversykdom.


Her har jeg på Toast, som ser sånn passe gulsottaktig ut. Heather er superfin å ha under øyet, fordi den har omtrent samme farge som mørke ringer og gir en skygge som ser veldig naturlig ut. Kvaliteten er topp, de er liksom myke og nesten litt fuktige, men sitter godt og har passe med pigment. Men!!! Jeg kjøpte dem uten å se på prisen, og det viser seg at disse små firkantene koster… 240 kr stk. Hahaha. Det er de jo ikke verdt.


Når det kommer til koster gjentar jeg gjerne meg selv og sier at disse to er best og du trenger ingen andre: Eyes 777 fra Bdellium Tools for å påføre, og en gammel concealer-børste fra Ecotools til å viske ut harde kanter. Blend blend blend. That’s the secret.