Til København uten fly

| 10 Comments
Det var så sjukt digg å henge rundt i København forrige helg, drikke vin på Ved Stranden 10 og slikke sol i botanisk hage. Du blir kanskje litt frista til å ta deg en tur selv si? Men kanskje du ikke vil fly? Her er mer miljøvennlige alternativer:

Buss:
Det tar litt lenger tid, og jeg husker denne bussturen som ganske skrekkens, men det er billig! Swebus og Nettbuss går til København fra Oslo, Moss og Sarpsborg. Bonustips fra Runa! «Bussen stopper like ved DGI Byen, så i stedet for å rusle inn til sentrum klokka 7/8 om morgenen kan man ta et bad der! 100m sirkelformet svømmebasseng + muligheten til å få dusja. Synes å huske det koster ganske lite, billigere enn Tøyenbadet i hvertfall!»

Tog:
Tog er digg. Man må bytte i Göteborg, og også dette tar litt tid, spesielt hvis du må komme deg til Oslo først, men i motsetning til buss er jo togreiser veldig behagelige. Bestill Oslo-Göteborg hos NSB og Göteborg-København hos ÖresundstågNSB har også en tjeneste der de hjelper folk med å bestille togbilletter utover sine egne ruter.

Båt:
Danskebåten er ikke spesielt miljøvennlig, spesielt fordi den ikke har landstrøm når den ligger i timesvis ved kaia. Jeg har for meg at det likevel er hakket bedre enn å fly, men det er sannelig ikke lett å finne ut av. Hvis noen vet, del det gjerne!