Winter skin

| 18 Comments

_mg_0029

Jeg har brukt dagen på å følge Trump på CNN og New York Times (favvosetning: «Mr. Trump said that undocumented immigrants who are not criminals are ‘terrific people’»), samt lese meg mørkredd på Facebook-pagen og bloggen til Sylvi Listhaug. Men dette innlegget skal handle om hudpleie. Ikke fordi jeg prøver å rømme fra virkeligheten ved å henfalle til overflate, men fordi jeg ikke tar meg tid til å formulere noe mer fornuftig her på livsstilsbloggen.

Da kulda kom (og forsvant?) ble det veldig tydelig for meg at olje ikke lenger er nattkrem nok for ansiktet mitt, og jeg har sett meg om etter sterkere kost. Og nok en gang lå løsningen nederst i roteskuffen på badet, der alle presseprøver jeg aldri bruker havner sammen med alt som med tiden forkastes. Dere husker kanskje at jeg gikk til hudpleier for første og siste gang i mitt liv i august i fjor? Etter en kjemisk peeling (ikke et vondt ord om det forøvrig) og masse nye produter ble huden min heeelt fucked up, og jeg la rens og nattkrem fra Exuviance nederst i bagen for aldri å ta det opp igjen. Før nå. For kanskje passer den bedre for huden min om vinteren, kanskje var det bare på grunn av alle de nye produktene på en gang, men nå synes jeg Night Renewal HydraGel er helt FANTASTISK. Haha. Teknisk sett har den vel til og med gått ut på dato nå, men den gir fukt, den eksfolierer, og gir meg jevnere hudtone og mindre fet hud. Føles litt som da jeg oppdaget retinol første gang (har midlertidig slutta nå forresten, men mer om retinol litt senere).

Jeg tok bilde av meg selv morgenen etter første påføring:

_mg_0018

Dagen før var jeg helt rød og tørr og ujevn. Dette er omtrent så bra som huden min blir uten sminke, minus ett par småkviser på vei ned. Og det er selvsagt takket være SYRE, nærmere bestemt gluconolactone (en form for polyhydroxy acid/PHA) og mandelic acid (AHA), i en middels lett gelkonsistens som er behagelig på huden. Inneholder silikon, hvilket kan være grunnen til at jeg ikke tåler den like godt om sommeren, men for nå går det greit, og jeg noterer meg fukt og eksfoliering i kombinasjon som løsningen på problemet.

Noen ganger må man være åpen for nye idéer, tørre å prøve det som ikke har funka før en gang til. Særlig om vinteren, virker det som. Jeg har til og med slutta å bruke solkrem hver dag, fordi jeg anser behovet for vitamin D sterkere enn faren for solskader akkurat nå. Hva gjør dere med vinterhuden?

→ Saving my winter skin with the Night Renewal HydraGel from Exuviance.